Off to bed
2012-07-29 / 22:26:32 / Allmänt / 0 kommentarer

Jobbar tidig dag imorrn, så kl 7 ska jag vara på jobbet.
Slutspurt med full jobbvecka innan jag tar en ledigvecka nästa vecka med bilresa och öviksbesök.
Som vanligt tajmar jag inte vistelsen i söder speciellt bra.
Alla som ska till Öviket har redan varit där och åkt hem igen, men what to do när man ingen semester har att ta ut när alla andra gört.
Trist...

Idag har vi inte gjort så mycket här hemma, ungarna har härjat och kivats och lekt och bråkat och skrattat och tjurat och pussats och ja, hela syskonregistret har dom små liven nog hunnit med.
Mina nerver blir nog aldrig mer sej lik haha.
Inte lätt med en snart 2-åring som minsann vill bestämma själv och ser minsta lilla hinder som världens undergång (nästintill åtminstone) och en storasyster som också hon vill bestämma när det ska lekas och inte riktigt finner sej i det faktum att lillebror börjar bli stor.

Nu ska jag iaf hoppa i säng och ta igen mej efter en dag som denna.
Adjö.

Liten blir stor
2012-07-29 / 13:54:36 / Allmänt / 0 kommentarer

Varje månad får jag månadsnyheter från Babyvärlden och denna månad kom lite info om Max 21 månader. Hohojaja, det mesta stämmer och många är de gånger som man vill slita sitt hår och gömma sej i en garderob. Han börjar veta vad han vill våran lillkråka... 21 månader Om barnet: Mat och sömn Det kan hända att du märker en förändring i barnets mat- och sovvanor. Kanske blir matintaget lite lägre under denna period, och barnet kan föredra att mysa med många småmåltider spridda under dagen i stället för att äta några få stora måltider. Om så är fallet är det viktigt att du sörjer för nyttiga småmåltider som ger lika mycket och rätt näring tillsammans som större måltider. Det kan också hända att barnet plötsligt slutar äta vissa saker, eller bara vill ha några särskilda matvaror. Småttingar i den här åldern sover gärna tio till tolv timmar om natten, men de kan vakna och säga till om de behöver byta blöjan eller om det tycker att det är för varmt eller för kallt. Det kan vara svårt att få dem att varva ned på kvällen, och vissa barn lär sig att skjuta på läggningen genom att till exempel rymma när pyjamasen ska på, be om mer vatten, be att du ska läsa en bok till osv. Och många barn gillar att prata och leka lite i sängen innan de till sist får ro och somnar. Under loppet av det andra levnadsåret övergår barnet till att sova en enda gång på dagen. Se till att barnet inte sover för sent på dagen eftersom det då kan bli svårare att komma till ro på kvällen. Till mamma och pappa: Nej! Dumma! Barn är temperamentsfulla och visar tydligt när de känner sig orättvist behandlade. Deras självständighet krockar då och då med föräldrarnas önskemål. Ibland gör barnet något för att få uppmärksamhet, andra gånger för att testa gränser. Nu kan det vara din tur att bära ut gallskrikande ungar från butiken när de inte får köpa exakt vad de vill. Nu är det din tur att uppleva att den råstarka och kampvilliga småttingen inte för allt i världen vill sätta sig i bilbarnstolen. Och nu är det du som blir frustrerad över att hela dagen går åt för att ta hand om omkullvälta mjölkglas, syltfläckar på tröjan som ska tas bort och leksaker som ska städas undan. Under åren framöver kommer barnets behov och era behov att komma på kant många gånger. Kan-själv-fasen har att göra med barnets uppfattning av att det är en självständig individ. Det har upptäckt att det kan påverka ert beteende, och barnet kan vara mycket ihärdigt i sina försök att nå sitt mål. Därför kan det vara bra att vara samstämmiga i den feedback som barnet får. Några av er upplever liknande situationer många gånger om dagen, medan andra barn är nöjda med att föräldrarna hjälper till med det mesta. Det kan vara fascinerande att se hur mycket kraft det är i tvååringen när barnet upplever att det inte lyckas med sitt projekt. Några av er vet därför mycket väl varför uttrycket ”terrible twos” har uppstått!

24:e juli
2012-07-24 / 09:36:15 / Allmänt / 1 kommentarer

Ett barn har varit igång sedan tidig morgon, det spritter i hela barnakroppen, hur länge ska man behöva vänta??
När kommer dom??
När öppnar affärn?
När ska vi baka jordgubbsmuffins?
När ska vi bada??
Det sista lär det inte bli något av med så kallt det känns ute när vindarna tar i.
Baka ska vi göra efter att vi traskat iväg till affärn och köpt mjöl för det var nästan slut.

Ja just det, bilderna...
Dom kommer.

Dagen
2012-07-23 / 23:51:14 / Allmänt / 0 kommentarer

Har bestått av inte så mycket lugn, mest plock i förrådet (har äntligen rotat fram mina serviser så nu ska vi äta mat på fina tallrikar och dricka kaffe i koppar med guldkant på framöver), bus med barn, matlagning och besök av farmorn och farfarn.
Det sistnämda mycket uppskattat av två småkråkor.

Imorrn kommer äntligen mormor och Ulf på besök.
Storkråkan har nu räknat dagarna och meddelade nöjt att det idag bara var EN dag kvar.
Sen fick hon höra att lillmostern hade tänkt komma upp i mitten på augusti och ja då var lyckan total.
Lillhjärtat...

Nu är det dags att sova.
Auf Wiedersehen

Något är knas
2012-07-22 / 23:03:52 / Allmänt / 0 kommentarer

Ja just det, sedan Blogg.se gjorde om sidan så kan jag inte längre skicka inlägg från mobilen utan att behöva sufa in på internetsidan i tfn och ändra redigerare och det känns himla omständigt, därav inte så många inlägg på sista tiden. Ba så ni vet. Nåt är galet.

Nu blev det helg för mej
2012-07-22 / 22:50:15 / Allmänt / 0 kommentarer

Ohh var det slut på helg och med det också färdigjobbat för denna veckan. Långa dagar och lång vecka även om det känns som dagarna ändå går relativt fort. Välkomnades hem av en skitblöja som lillmister så lägligt passat på att braka av. Imorgon och på tisdag är jag ledig och då ska jag kramas ordentligt med mina två små troll. Pappan i huset ska jobba hela veckan så mormorn och Ulf kommer upp och hälsar på och är barnvakt ons-tors när jag jobbar. Det tycker storkråkan ska bli så roligt. Hon kom på häromdagen att det är himla orättvist att Linnéa (kusinen) får träffa sin mormor och morfar och farmor och farfar när hon vill, varenda dag tom om hon skulle vilja medan hon själv minsann inte fick träffa mormor och allihopa hur som helst. Vad skulle det vara bra för, kan inte hela släkten i Övik flytta hit kanske?? Lätt att förklara det för en lilltjompa att det går ju inte, speciellt inte i upprört tillstånd haha. Imorrn ska vi städa lite och baka har jag lovat. Får bli något lättbakat som går fort. Anyways, har äntligen hittat mej ett par skor (ni anar inte vad jag letat) som passade och dessutom var dom på rea. Snart dags att nanna kudde så jag orkar hänga med dom små liven imorgon.

Ledigt
2012-07-18 / 21:55:59 / Allmänt / 0 kommentarer

Efter två nattarbetspass förra veckan+ finfrämmande och en helg i Telejaur med husvagn, en jävla massa mygg och två dagars jobb känns det bra med ledigt mitt i veckan.
Cyklat runt byn 2 ggr med sambo och barn, hälsat på svärisar och ätit jordgubbar och sen gått igenom kartonger med pappans gamla leksaker till lillkråkans stora lycka. Alltså det kom ju en hiskeligt massa bilar in i huset.
Klart man blir glad då när man är en biltokig liten pojke som snart blir 2 år.
Imorrn är jag också ledig innan det är full kareta hela helgen med jobb,

Long time no see....
2012-07-10 / 01:21:14 / Allmänt / 1 kommentarer

 </div.Sist var det magsjuka som härjade och hela familjen åkte påt... Jag har börjat jobba och är just nu inne på min näst sista natt (jobbar vaken natt nu) innan dagschemat börjar nästa vecka. Dom här nattpassen är långa och inte att leka med...Sen sover man bort större delen av nästa dag. Anställningsintervju har jag också hunnit med. Får se vad det blir av det. Blivit med husvagn har vi också förresten. Nä åter till vakandet...